Stichting Leergeld sponsort Jeugdkampioene karate

Stichting Leergeld sponsort Jeugdkampioene karate

Karatetalent Wissal El Boudakhani ontvangt vanaf eind maart 2019 sponsorschap van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Wissal doet al zeven jaar aan karate bij Budoschool Kai Sei, is meervoudig Nederlands kampioene en is officieel toegelaten tot nationale selectie U21.

Sponsoring
Thuis waren er onvoldoende middelen om de karatetrainingen, -kampioenschappen en de reizen hiervoor te bekostigen. De situatie dreigde dat Wissal haar talenten hierdoor niet volledig kon benutten, maar daar stak Stichting Leergeld een stokje voor. “Het zou zonde zijn als een meisje als Wissal niet mee kan doen aan internationale toernooien, omdat de kosten hiervoor niet betaald kunnen worden. Wij vinden dat elk kind mee moet kunnen doen, ook toptalenten, dus hebben wij haar een sponsorschap aangeboden”, aldus Marco Sikkel, voorzitter Stichting Leergeld.

Wissal en de budoschool zijn erg blij met sponsoring vanuit Leergeld. “Wissal is een talent, een pareltje wat zich ook op sociaal vlak enorm ontwikkeld. Dat is te merken aan haar positieve populariteit binnen onze club, maar ook daarbuiten. Haar prettige persoonlijkheid en haar trainingsarbeid zijn een voorbeeld voor karateka binnen en buiten Kai Sei. Deze prachtige ondersteuning door Leergeld is haar van harte gegund”, aldus Madelon Janssen-Staat van Budoschool Kai Sei.