Doe mee

168.000 kinderen in Zuid-Holland leven in armoede. Dat is meer dan 1 op de 10 kinderen! De kans is groot dat u ook een kind kent dat in armoede opgroeit. Bijvoorbeeld de kinderen van de buren, of een klasgenootje van uw zoon of dochter. U kunt deze kinderen op verschillende manieren helpen. We zijn actief in 14 gemeenten in Zuid-Holland en ondersteunen jaarlijks ruim 13.000 kinderen met o.a. een fiets, laptop of verjaardagsbox. 

Armoede heeft een enorme impact op de ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen niet meedoen en voelen zich buitengesloten of ze kunnen geen verjaardagsfeestje en kinderfeestje vieren. Dit kan leiden tot een gevoel van verdriet en schaamte, en kan hun toekomstperspectieven negatief beïnvloeden.

Leergeld Zuid-Holland Midden ondersteunt kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen met materiële voorzieningen. Voor deze kinderen kunnen via onze website voorzieningen als een fiets, Jarige Job verjaardagsbox, Kledingpas, Schoolspullenpas, laptop en meer aanvragen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen in Zuid-Holland de kans krijgen om mee te doen en zich positief ontwikkelen. Op de lange termijn draagt dit bij aan een gelukkigere en beter opgeleide generatie, wat de samenleving ten goede komt.

U kunt ons helpen om het verschil te maken! 

Hiervoor hebben wij verschillende mogelijkheden. U kunt hieronder kiezen hoe u ons wilt helpen.