Schoolspullen (pas) schooljaar 2017 – 2018

Ook in 2017 geeft de Stichting Leergeld Zoetermeer een tegemoetkoming voor schoolspullen voor de schoolgaande kinderen in de gemeente Zoetermeer.

Lees eerst goed de voorwaarden hieronder door. Daarna kan je via het linkerscherm een keuze maken voor de aanvraag die je wilt indienen.

Voor wie?
Minimagezinnen met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die onderwijs volgen op het basisonderwijs of voorgezet onderwijs. Dat houdt in dat je een Schoolspullenpas, een fiets voor naar school en voor het voortgezet onderwijs (vanaf 12 jaar) een laptop (eigen bijdrage 50 EUR) kunt aanvragen.  Heb je vorig jaar of het jaar daarvoor al een fiets en/of een laptop aangevraagd dan kan je deze niet meer opnieuw aanvragen. MBO en HBO scholieren kunnen geen aanvraag indienen bij Leergeld Zoetermeer e.o. Voor meer info over jou studievergoeding op MBO of HBO niveau: https://www.duo.nl

Aanvragen schoolspullenpas
De schoolspullenpas kan je dit jaar opnieuw aanvragen ook als deze vorig jaar of het jaar daarvoor is ontvangen. Leergeld bepaalt vervolgens of je in aanmerking komt voor de pas en wat het bedrag is dat erop wordt gezet.

Wat kan ik met de schoolspullenpas kopen?
De benodigde schoolartikelen zoals schriften, pennen, rekenmachine of een agenda, gymkleding etc. Zie meest gestelde vragen voor meer informatie.

Tot wanneer kan ik de schoolspullenpas aanvragen?
Van 15 april 2017 tot en met 31 augustus 2017.

Afhankelijk van het moment waarop u de aanvraag bij ons heeft ingediend én is goedgekeurd, ontvangt u de Schoolspullenpas in juli, augustus of september.

Wanneer kan ik de schoolspullenpas gebruiken?
Vanaf 1 juli 2017 kan de schoolspullenpas worden gebruikt in de winkels.

Wat vergoeden wij niet met de pas
Stichting Leergeld Zoetermeer vergoedt met de schoolspullenpas géén schoolreisjes, excursies en schoolkampen. Scholen kunnen namens de directie wel laten weten of er problemen zijn te voorzien en kunnen in samenspraak met het bestuur van Leergeld zoeken naar een financiële oplossing. Verder vergoeden wij geen vrijwillige ouderbijdrage, reiskosten, boekengeld en/of lesgeld voor de opleiding van je kind.

Hoe een aanvraag in te dienen?

Kies in het linkermenu het aanvraagformulier en vul het formulier in.

De pas ontvangen? Klik hier om uw pas te activeren op www.schoolspullenpas.nl

Momenteel is het niet mogelijk de schoolspullenpas te besteden bij Sport 2000 in Pijnacker-Nootdorp en Berkel en Rodenrijs. Bij Sport 2000 in Zoetermeer is het wel mogelijk de schooslpullenpas te gebruiken.

winkelsmeestgesteldevragenvoorwaarden