Informatie en voorwaarden Paardenmaatje

Paardenmaatje is ondersteuning voor kinderen die gepest worden, nieuw zijn in een vreemd land, niet goed mee kunnen komen op school of last hebben van faalangst en concentratieproblemen. Tijdens 3 of 6 sessies gaan de kinderen met onze ervaren kindercoach en met een paard bij Stadsboerderij De Balijhoeve in Zoetermeer oefeningen doen in de wei. Denk hierbij aan het paard borstelen, het paard langs hoepels en pionnen leiden of samen met een ander kind het paard opdrachtjes laten uitvoeren. Uw kind gaat dus niet paardrijden. Met Paardenmaatje groeien de kinderen in hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, motivatie en concentratie.  

Kinderen uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland kunnen ook deelnemen aan Paardenmaatje op bovengenoemde locatie. 

U kunt bij Stichting Leergeld Paardenmaatje aanvragen voor een kind als de aanvraag voldoet aan onderstaande voorwaarden:

Wilt u meer informatie over coaching van kinderen door middel van paarden? Kijk dan op de website van onze kindercoach van Coach & Care’n.