Informatie en voorwaarden Paardenmaatje

Paardenmaatje is ondersteuning voor kinderen die gepest worden, nieuw zijn in een vreemd land, niet goed mee kunnen komen op school of last hebben van faalangst en concentratieproblemen. Tijdens 3 of 6 sessies gaan de kinderen met onze ervaren kindercoach en met een paard bij Kinderboerderij Zegersloot of Kinderboerderij De Contactweide in Alphen aan den Rijn oefeningen doen in de wei. Denk hierbij aan het paard borstelen, het paard langs hoepels en pionnen leiden of samen met een ander kind het paard opdrachtjes laten uitvoeren. Uw kind gaat dus niet paardrijden. Met Paardenmaatje groeien de kinderen in hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, motivatie en concentratie.

Kinderen uit gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braassem die graag deelnemen aan Paardenmaatje maar hier zelf niet makkelijk naartoe kunnen reizen, kunnen dit bij ons aangeven. Geef in het opmerkingenvlak van de aanvraag aan dat u geen vervoer heeft naar Alphen aan den Rijn, dan zoeken we samen naar een oplossing.

 U kunt bij Stichting Leergeld Paardenmaatje aanvragen voor een kind als de aanvraag voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  • Het inkomen van de ouder(s) is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm of er zijn aantoonbare, hoge schulden.
  • Het kind is 6 tot en met 17 jaar oud.

Wilt u meer informatie over coaching van kinderen door middel van paarden? Kijk dan op de website van onze kindercoach van Coach & Care’n.