Informatie en voorwaarden Paardenmaatje

Paardenmaatje is ondersteuning voor kinderen die bijvoorbeeld gepest worden, nieuw zijn in een vreemd land, niet goed mee kunnen komen op school of last hebben van faalangst en concentratieproblemen of kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Tijdens 3 of 6 sessies gaan de kinderen met onze ervaren kindercoach en met een paard bij Manege de Westkustruiters aan de Oostdorperweg 201, op de grens met Wassenaar oefeningen doen in de wei. Denk hierbij aan het paard borstelen, het paard langs hoepels en pionnen leiden of samen met een ander kind het paard opdrachtjes laten uitvoeren. Uw kind gaat dus niet paardrijden. Met Paardenmaatje groeien de kinderen in hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, motivatie en concentratie.  

U kunt bij Stichting Leergeld Paardenmaatje aanvragen voor een kind als de aanvraag voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  • Het inkomen van de ouder(s) is niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm of er zijn aantoonbare, hoge schulden.
  • Het kind is 6 tot en met 17 jaar oud.

Wilt u meer informatie over coaching van kinderen door middel van paarden? Kijk dan op de website van onze kindercoach van Coach & Care’n.