Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Collectieve zorgverzekering
Als u een laag inkomen heeft kunt u via Gemeente Zoetermeer in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening verloopt via Gemeente Zoetermeer. Als u hulp wilt bij uw financiƫle situatie, ga dan voor meer informatie naar de website van Schuldhulpverlening.

Zoetermeerpas
De Zoetermeerpas is een kortingspas voor inwoners met een laag inkomen. De pas geeft korting op sportieve, leerzame en culturele activiteiten. Klik hier voor meer informatie over de Zoetermeerpas.

Zoetermeerwijzer
De Zoetermeerwijzer is een website die u helpt bij het vinden van antwoorden op vragen over geldzaken, zorg, werk en opvoeden. Klik hier om naar de Zoetermeerwijzer te gaan.

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie over Schuldhulpmaatje.

Formulierenbrigade
De FormulierenBrigade kan u helpen bij vragen over zorg, werk, inkomen en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van de FormulierenBrigade.

Kwadraad Maatschappelijk werk
Het Kwadraad kan u onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied geld, werk en gezin. Klik hier voor meer informatie over Kwadraad Maatschappelijk Werk.

Humanitas Thuisadministratie
Bij Humanitas Thuisadministratie kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas Thuisadministratie.

Jongeren Informatie Punt (JIP)
Jongeren van 12 tot en met 27 jaar oud kunnen (anoniem) terecht bij het Jongeren Informatie Punt met vragen over onder andere wonen, werken, geld en jong ouderschap. Klik hier voor meer informatie over het Jongeren Informatie Punt.

Jong Perspectief
Jong Perspectief koppelt jongeren van 6 tot en met 23 jaar aan een maatje of mentor die de jongere coacht op basis van eigen levenservaring en een luisterend oor biedt. Klik hier voor meer informatie over Jong Perspectief.

Centrum voor jeugd en gezin: Meerpunt
Bij Meerpunt kunt u terecht met kleine of grote vragen over ouderschap, opvoeding en opgroeien in Zoetermeer. Klik hier voor meer informatie over Meerpunt.

Voedselbank
Mensen die met hun inkomen niet rond kunnen komen, kunnen terecht bij de Voedselbank voor voedsel. Klik hier voor meer informatie over de Voedselbank.

Kledingbank
Door de Kledingbank wordt goed bruikbare en gebruikte kleding verzameld. Mensen met een laag inkomen of financiƫle problemen mogen eens in de twee weken kleding uitzoeken. Klik hier voor meer informatie over de Kledingbank.

Stichting MiM (Mensen In de Minima)
MiM kan u helpen bij (aan)vragen over zorg, inkomen, toeslagen, Voedselbank en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van Stichting MIM.

Kinderbijslag
Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.

Kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget
In sommige gevallen kunt u als aanvulling op de kinderbijslag ook een kindgebondenbudget ontvangen. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebondenbudget.