Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Collectieve zorgverzekering
Als u een laag inkomen heeft kunt u via Gemeente Zoetermeer in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening verloopt via Gemeente Zoetermeer. Als u hulp wilt bij uw financiële situatie, ga dan voor meer informatie naar de website van Schuldhulpverlening.

Zoetermeerpas
De Zoetermeerpas is een kortingspas voor inwoners met een laag inkomen. De pas geeft korting op sportieve, leerzame en culturele activiteiten. Klik hier voor meer informatie over de Zoetermeerpas.

Zoetermeerwijzer
De Zoetermeerwijzer is een website die u helpt bij het vinden van antwoorden op vragen over geldzaken, zorg, werk en opvoeden. Klik hier om naar de Zoetermeerwijzer te gaan.

Stichting Rechtswinkel Zoetermeer
U kunt bij Stichting Rechtswinkel Zoetermeer terecht met al uw juridische vragen over bijvoorbeeld ontslag, echtscheiding, uitkeringen of problemen met bijvoorbeeld politie, justitie en verhuurders.. Klik hier voor meer informatie over Stichting Rechtswinkel Zoetermeer.

Piëzo Talenten Academie
Bij de Talenten Academie van Piëzo ontdekken kinderen hun talenten en maken zij kennis met verschillende beroepen. U kunt uw kind via dit formulier inschrijven voor de Talenten Academie. Print het uit, maak er een foto van en e-mail de foto naar communicatie@elkkinddoetmee.nl.

Inzet geldpunt
Vind je het soms moeilijk om je geldzaken op orde te houden of heb je schulden? Bij het Geldpunt, kan jij als inwoner terecht met vragen of zorgen rondom jouw financiële situatie. Kijk op  website  voor meer informatie. 

Zoetermeer voor Elkaar
Zoetermeervoorelkaar.nl is hét platform voor Zoetermeers vrijwilligerswerk. Een verzamelplaats waar mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die vrijwilligers zoeken, elkaar kunnen vinden. Ook is er op het platform informatie te vinden over de vrijwilligersondersteuning vanuit de gemeente en samenwerkingspartners, worden cursussen aangeboden en kun je ter inspiratie interessante verhalen over vrijwilligerswerk lezen. Klik hier voor meer informatie over Zoetermeer voor Elkaar.

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie over Schuldhulpmaatje.

Formulierenbrigade

De FormulierenBrigade kan u helpen bij vragen over zorg, werk, inkomen en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van de FormulierenBrigade.
Kwadraad Maatschappelijk werk

Het Kwadraad kan u onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied geld, werk en gezin. Klik hier voor meer informatie over Kwadraad Maatschappelijk Werk.
Humanitas Thuisadministratie

Bij Humanitas Thuisadministratie kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas Thuisadministratie.

JobHulpMaatje

JobHulpMaatje biedt sociale, mentale en praktische ondersteuning en vergroot daarmee de kansen van werkzoekenden, die belemmeringen ervaren bij het vinden van werk. Klik hier voor meer informatie.

Jongeren Informatie Punt (JIP)

Jongeren van 12 tot en met 27 jaar oud kunnen (anoniem) terecht bij het Jongeren Informatie Punt met vragen over onder andere wonen, werken, geld en jong ouderschap. Klik hier voor meer informatie over het Jongeren Informatie Punt.
Jong Perspectief

Jong Perspectief koppelt jongeren van 6 tot en met 23 jaar aan een maatje of mentor die de jongere coacht op basis van eigen levenservaring en een luisterend oor biedt. Klik hier voor meer informatie over Jong Perspectief.

Centrum voor jeugd en gezin: Meerpunt

Bij Meerpunt kunt u terecht met kleine of grote vragen over ouderschap, opvoeding en opgroeien in Zoetermeer. Klik hier voor meer informatie over Meerpunt.
Voedselbank

Mensen die met hun inkomen niet rond kunnen komen, kunnen terecht bij de Voedselbank voor voedsel. Klik hier voor meer informatie over de Voedselbank.

Sun Zoetermeer

Noodfonds: u kunt een gift van maximaal € 1500,- aanvragen.
– Sociaal Leenfonds Zoetermeer: voor een schuld tot € 1750,- (gezinnen tot €
2500,-) kunt u een renteloze lening aanvragen. In sommige situaties kan zelfs tot € 4000,-
geleend worden.
– Supermarktbonnen: voor cliënten die (tijdelijk) geen of te weinig geld hebben om in hun
eerste levensbehoeften te voorzien, kunt u supermarktbonnen aanvragen.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden.

Kledingbank

Door de Kledingbank wordt goed bruikbare en gebruikte kleding verzameld. Mensen met een laag inkomen of financiële problemen mogen eens in de twee weken kleding uitzoeken. Klik hier voor meer informatie over de Kledingbank.

Speelgoedbank Ikros

Stichting Speelgoedbank IKROS Zoetermeer zorgt ervoor dat kinderen in armoede toch kunnen spelen. Bij ons kan ieder kind van 0/13 jaar met een Zoetermeerpas of MeVe pas iedere maand voor 3 punten speelgoed komen uitzoeken. Klik hier voor meer informatie over de speelgoedbank.

Stichting MiM (Mensen In de Minima)

MiM kan u helpen bij (aan)vragen over zorg, inkomen, toeslagen, Voedselbank en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van Stichting MIM.

Kindgebonden budget

Als u Kindertoeslag ontvangt, kunt u mogelijk ook Kindgebonden budget ontvangen als aanvulling. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebonden budget.

Kinderopvangtoeslag

Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kinderbijslag

Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op Kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kinderbijslag.