Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Collectieve zorgverzekering
Als u een laag inkomen heeft kunt u via Stroomopwaarts in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Rotterdampas
In gemeente Vlaardingen kunnen gezinnen gebruik maken van de Rotterdampas voor een gereduceerd tarief. Met deze pas kunt u korting krijgen op leuke uitjes voor uw kinderen. Klik hier voor meer informatie over de Rotterdampas.

Formulierenbrigade
De FormulierenBrigade kan u helpen bij vragen over zorg, werk, inkomen en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van de FormulierenBrigade.

Schuldhulpverlening
U kunt bij Stroomopwaarts terecht voor hulp omtrent schulden. Zo kunt u (ook als u nog geen schulden heeft) een gratis training 'Omgaan met geld' volgen. Klik hier voor meer informatie over Stroomopwaarts Schuldhulpverlening.

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie over Schuldhulpmaatje.

Humanitas Nieuwe Waterweg Noord
Bij Humanitas kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas.

Voedselbank
Mensen die met hun inkomen niet rond kunnen komen, kunnen terecht bij de Voedselbank voor voedsel. Klik hier voor meer informatie over de Voedselbank.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur stelt kinderen van ouders met minimale financiƫle middelen in staat om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Klik hier voor meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kinderbijslag
Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.

Kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget
In sommige gevallen kunt u als aanvulling op de kinderbijslag ook een kindgebondenbudget ontvangen. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebondenbudget.