Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Werk en inkomen
Voor hulp en informatie bij werk en inkomen kunt u terecht bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Misschien komt u in aanmerking voor een van de gemeentelijke regelingen. En anders kan de gemeente u verwijzen naar andere organisaties. U kunt hier ook terecht voor handige tips. Klik hier voor meer informatie.

Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade kan u helpen bij vragen over zorg, werk, inkomen en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van de Formulierenbrigade.

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie.

Kwadraad Maatschappelijk Werk
Het Kwadraad kan u onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied geld, werk en gezin. Klik hier voor meer informatie over over Kwadraad Maatschappelijk Werk.

Voedselbank
Mensen die met hun inkomen niet rondkomen, kunnen terecht bij de Voedselbank voor voedsel. Klik hier voor meer informatie.

De Kledingbank
De kledingbank heeft kleding en schoenen voor mensen die moeilijk rond kunnen komen. Klik hier voor meer informatie.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur stelt kinderen van ouders met minimale financiƫle middelen in staat om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Klik hier voor meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kinderbijslag
Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.

Kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget
In sommige gevallen kunt u als aanvulling op de kinderbijslag ook een kindgebondenbudget ontvangen. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebondenbudget.