Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Collectieve zorgverzekering
Als u een laag inkomen heeft, kunt u via Stroomopwaarts in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Rotterdampas
De Rotterdampas is een kortingspas voor inwoners met een laag inkomen. De pas geeft korting op sportieve, leerzame en culturele activiteiten. Klik hier voor meer informatie over de Rotterdampas.

Formulierenbrigade
De FormulierenBrigade kan u helpen bij vragen over zorg, werk, inkomen en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van de de Formulierenbrigade

Schuldhulpverlening
U kunt bij Stroomopwaarts terecht voor hulp omtrent schulden. Zo kunt u (ook als u nog geen schulden heeft) een gratis training 'Omgaan met geld' volgen. Klik hier voor meer informatie over Stroomopwaarts Schuldhulpverlening.

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Kwadraad Maatschappelijk Werk
Het Kwadraad kan u onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied geld, werk en gezin. Klik hier voor meer informatie over Kwadraad Maatschappelijk Werk.

Humanitas
Bij Humanitas Thuisadministratie kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas Thuisadministratie.

Voedselbank
Mensen die met hun inkomen niet rond kunnen komen, kunnen terecht bij de Voedselbank voor voedsel. U kunt hier ook terecht voor de non-foodbank. Onder de non-foodbank vallen de speelgoedbank en de textiel en kleding bank. Klik hier voor meer informatie over de Voedselbank.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur stelt kinderen van ouders met minimale financiƫle middelen in staat om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Klik hier voor meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Petje af
Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag van gastsprekers alles over een bepaald beroep. Ontdek en ontwikkel je talenten en interesse. Deelname is gratis. Klik hier voor meer informatie over Petje af.

Kinderbijslag
Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.

Kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget
In sommige gevallen kunt u als aanvulling op de kinderbijslag ook een kindgebondenbudget ontvangen. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebondenbudget.