Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen heeft kunt u via Stroomopwaarts in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Rotterdampas

In gemeente Maassluis kunnen gezinnen gebruik maken van de Rotterdampas voor een gereduceerd tarief. Met deze pas kunt u korting krijgen op leuke uitjes voor uw kinderen. Klik hier voor meer informatie over de Rotterdampas.

Formulierenbrigade

De FormulierenBrigade kan u helpen bij vragen over zorg, werk, inkomen en belastingen. Ook kunnen zij u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier op de website van Stichting Leergeld. Voor meer informatie ga naar de website van de FormulierenBrigade.

Schuldhulpverlening

U kunt bij Stroomopwaarts terecht voor hulp omtrent schulden. Zo kunt u (ook als u nog geen schulden heeft) een gratis training ‘Omgaan met geld’ volgen. Klik hier voor meer informatie over Stroomopwaarts Schuldhulpverlening.

Schuldhulpmaatje

Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie over Schuldhulpmaatje.

VraagRaak Maassluis

VraagRaak is het wijkteam van Maassluis. Heeft u een probleem en u komt er zelf niet uit? Bij VraagRaak kunt u terecht voor advies, informatie en concrete hulp op het gebied van onder meer geld, mantelzorg, huishouden, persoonlijke problemen, opvoeden, werk en leven met een beperking. Klik hier voor meer informatie over VraagRaak Maassluis.

 

Humanitas Thuisadministratie

Bij Humanitas Thuisadministratie kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas Thuisadministratie.

Voedselbank

Mensen die met hun inkomen niet rond kunnen komen, kunnen terecht bij de Voedselbank voor voedsel. U kunt hier ook terecht voor de non-foodbank. Onder de non-foodbank vallen de speelgoedbank en de textiel en kleding bank. Klik hier voor meer informatie over de Voedselbank.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur stelt kinderen van ouders met minimale financiële middelen in staat om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Klik hier voor meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Petje af

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag van gastsprekers alles over een bepaald beroep. Ontdek en ontwikkel je talenten en interesse. Deelname is gratis. Klik hier voor meer informatie over Petje af.

Kindgebonden budget

Als u Kindertoeslag ontvangt, kunt u mogelijk ook Kindgebonden budget ontvangen als aanvulling. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebonden budget.

Kinderopvangtoeslag

Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kinderbijslag

Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.