Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Collectieve zorgverzekering
Als u een laag inkomen heeft kunt u via Gemeente Alphen aan den Rijn in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Rotterdampas
In Gemeente Lansingerland kunnen gezinnen gebruik maken van de Rotterdampas voor een gereduceerd tarief. Met deze pas kunt u korting krijgen op leuke uitjes voor uw kinderen. Klik hier voor meer informatie over de Rotterdampas.

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie over Schuldhulpmaatje.

Humanitas Thuisadministratie
Bij Humanitas Thuisadministratie kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas Thuisadministratie.

Kwadraad Maatschappelijk werk
Het Kwadraad kan u onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied geld, werk en gezin. U kunt hier ook doorverwezen worden naar de Voedselbank en de Kledingbank. Klik hier voor meer informatie over Kwadraad Maatschappelijk Werk.

Centrum voor jeugd en gezin
Bij het Centrum voor jeugd en gezin kunt u terecht met kleine of grote vragen over ouderschap, opvoeding en opgroeien in Lansingerland. Klik hier voor meer informatie over het Centrum voor jeugd en gezin.

Welzijn Lansingerland
Bij Welzijn Lansingerland kunt u terecht voor ondersteuning, praktische hulp en activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur stelt kinderen van ouders met minimale financiële middelen in staat om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Klik hier voor meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kinderbijslag
Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.

Kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget
In sommige gevallen kunt u als aanvulling op de kinderbijslag ook een kindgebondenbudget ontvangen. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebondenbudget.