Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Inkomensondersteuning

Heeft u te weinig geld om van te leven? Dan komt u misschien in aanmerking voor (bijzondere) bijstand. Een bijstandsuitkering vult uw inkomen aan tot een minimale grens. Klik hier voor meer informatie over een bijstandsuitkering.

Formulierenbrigade

Hebt u moeite met het invullen van de noodzakelijke formulieren, dan kunt de formulierenbrigade om hulp vragen. Daarnaast kunnen ze u helpen met uw administratie en kijken of u recht heeft op bepaalde voorzieningen. Voor meer informatie klik hier.

 Grip op de Knip Katwijk

Iedereen kan met Geldzorgen te maken krijgen. Je kunt de vrijwilligers van Grip op de Knip inschakelen om je te adviseren als dat bij jou het geval is.

Neem daarvoor contact met Grip op de Knip op (de begeleiding is kostenloos). Dan bespreken zij samen met u hoe het probleem opgelost kan worden. Dat kan per telefoon, sms of app (06-22 06 25 90) of door je direct aan te melden op de website. Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie over Grip op de Knip Katwijk.

Kwadraad Maatschappelijk Werk

Het Kwadraad kan u onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied geld, werk en gezin. Klik hier voor meer informatie over Kwadraad Maatschappelijk Werk.

 

Humanitas Thuisadministratie

Bij Humanitas Thuisadministratie kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas Thuisadministratie.

Centrum voor jeugd en gezin

Hier kunt u terecht voor vragen en advies over jeugd en gezin. Voor meer informatie klik hier.

Voedselbank Katwijk

Mensen die financieel niet kunnen rondkomen of schulden hebben opgebouwd, kunnen terecht bij de Voedselbank Katwijk. Wij bieden een luisterend oor en ondersteuning in de vorm van voedsel- en verzorgingsproducten. Daarnaast kan ook gebruik worden gemaakt van de kledingwinkel en de knipservice in onze kapsalon. Kijk voor meer informatie over de Voedselbank of voor aanmeldingen op de website.

SamenKatwijk

In SamenKatwijk doen kerken uit Katwijk projecten, die bijdragen aan ‘het goede leven’ voor alle Katwijkers. Zo biedt HipHelpt Katwijk praktische hulp aan buurtgenoten, ongeacht cultuur of religie. Niemand hoeft alleen te staan. Tel. 071 2032194. Klik hier voor meer informatie over SamenKatwijk.

Kledingbank

De kledingbank geeft kleding en schoenen aan mensen die moeilijk rond kunnen komen. Voor meer informatie klik hier.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur stelt kinderen van ouders met minimale financiële middelen in staat om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Klik hier voor meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kindgebonden budget

Als u Kindertoeslag ontvangt, kunt u mogelijk ook Kindgebonden budget ontvangen als aanvulling. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebonden budget.

Kinderopvangtoeslag

Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kinderbijslag

Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.