Overige ondersteuning

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Inkomensondersteuning
Heeft u te weinig geld om van te leven? Dan komt u misschien in aanmerking voor (bijzondere) bijstand. Een bijstandsuitkering vult uw inkomen aan tot een minimale grens. Klik hier voor meer informatie over een bijstandsuitkering.

Formulierenbrigade
Hebt u moeite met het invullen van de noodzakelijke formulieren, dan kunt de formulierenbrigade om hulp vragen. Daarnaast kunnen ze u helpen met uw administratie en kijken of u recht heeft op bepaalde voorzieningen. Voor meer informatie klik hier

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie.

Kwadraad Maatschappelijk Werk
Het Kwadraad kan u onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied geld, werk en gezin. Klik hier voor meer informatie over Kwadraad Maatschappelijk Werk.

Humanitas
Bij Humanitas kunt u terecht met vragen over administratie, geldzaken en schulden. Zij kunnen u hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie over Humanitas.

Centrum voor jeugd en gezin
Hier kunt u terecht voor vragen en advies over jeugd en gezin. Voor meer informatie klik hier.

Voedselbank
Mensen die met hun inkomen niet rond kunnen komen, kunnen terecht bij de voedselbank voor voedsel. Klik hier voor meer informatie.

Kledingbank
De kledingbank geeft kleding en schoenen aan mensen die moeilijk rond kunnen komen. Voor meer informatie klik hier.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur stelt kinderen van ouders met minimale financiƫle middelen in staat om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Klik hier voor meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kinderbijslag
Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.

Kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget
In sommige gevallen kunt u als aanvulling op de kinderbijslag ook een kindgebondenbudget ontvangen. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebondenbudget.