Overige

Op deze pagina vindt u alle overige voorzieningen, regelingen en sociale organisaties in uw gemeente. Mogelijk komt u ook in aanmerking om hier gebruik van te maken en bent u daarmee verder geholpen.

Collectieve zorgverzekering
Als u een laag inkomen heeft kunt u via Gemeente Alphen aan den Rijn in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering.

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening verloopt via Gemeente Alphen aan den Rijn. Als u hulp wilt bij uw financiƫle situatie, ga dan voor meer informatie naar de website van Schuldhulpverlening.

Serviceplein Sociale Toegang
De Sociale Toegang biedt inwoners van Alphen aan den Rijn ondersteuning aan inwoners met meervoudige en/of complexe problematiek op verschillende levensgebieden. Na het opmaken van de hulpvragen van het gezin wordt een begeleidingstraject opgezet. U kunt bij de gemeente en Tom in de buurt informeren naar de Sociale Toegang.

Schuldhulpmaatje
Bij Schuldhulpmaatje wordt u gekoppeld aan een maatje die u kan helpen met uw (dreigende) schulden. Klik hier voor meer informatie over Schuldhulpmaatje.

Bijstandswinkel
Bij de Bijstandswinkel kunnen personen in de bijstand terecht voor voorlichting, advies en hulpverlening. Klik hier voor meer informatie over de Bijstandswinkel.

Stichting GeldZorg
Stichting GeldZorg biedt maatjes voor financiƫle hulp aan. Klik hier voor meer informatie over Stichting GeldZorg

Gilde Alphen aan den Rijn
Bij Gilde Alphen aan den Rijn kunt u terecht voor hulp met belastingen, administratie, Nederlandse taal, coaching en creatieve activiteiten. Klik hier voor meer informatie over Gilde Alphen aan den Rijn.

Tom in de Buurt
Bij Tom in de Buurt kunt u terecht voor hulp bij het invullen van formulieren en het bijwerken van uw administratie. Daarnaast kan Tom in de Buurt u doorverwijzen naar organisatie die u verder kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie over Tom in de Buurt.

Jeugd Deelname Fonds
Bij het Jeugd Deelname Fonds kunt u aanvragen voor sport- en cultuuractiviteiten voor uw kind indienen. Klik hier voor meer informatie over het Jeugd Deelname Fonds.

Stichting Resa
Stichting Resa zet zich in voor recreatieve en sportieve activiteiten voor kinderen met een lichamelijke beperking. Klik hier voor meer informatie over Stichting Resa.

Stichting Nieuwe Alphenaren
Stichting Nieuwe Alphenaren koppelt maatjes aan statushouders om te helpen bij integratie in Nederland. Klik hier voor meer informatie over Stichting Nieuwe Alphenaren.

Wehelpen.nl
Wehelpen.nl is een online platform waar oproepen en aanbiedingen van alle vormen van hulp geplaatst kunnen worden. Klik hier voor meer informatie over Wehelpen.nl.

WerkVinden Alphen
WerkVinden Alphen biedt ondersteuning bij het vinden van een baan. Klik hier voor meer informatie over WerkVinden Alphen.

Taalhuis Rijn en Venen
Taalhuis Rijn en Venen ondersteunt inwoners van Gemeenten Alpen aan den Rijn in Nederlandse taal en digitale vaardigheden. Klik hier voor meer informatie over het Taalhuis.

Voedselbank
Mensen die met hun inkomen niet rond kunnen komen, kunnen terecht bij de Voedselbank voor voedsel. Klik hier voor meer informatie over de Voedselbank.

Kinderbijslag
Voor kinderen tot 18 jaar kunt u aanspraak maken op kinderbijslag. Hiervan kunt u kosten voor de opvoeding van uw kind betalen. Klik hier voor meer informatie over Kindbijslag.

Kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen de Kinderopvangtoeslag aanvragen als tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang die zij maken. Klik hier voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget
In sommige gevallen kunt u als aanvulling op de kinderbijslag ook een kindgebondenbudget ontvangen. Klik hier voor meer informatie over het Kindgebondenbudget.