Nieuwsberichten

Honderdduizenden kinderen in ons land hebben het lastig op school. Niet alleen omdat ze moeilijk leren, maar omdat ze in armoede opgroeien.

In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede, gemiddeld twee per klas.

Als er thuis geldzorgen zijn, presteren kinderen minder goed op school. Leergeld Zuid-Holland Midden vindt dat alle kinderen maximale ontwikkelingskansen moeten krijgen. Geldzorgen thuis leiden bij kinderen tot stress, lagere schoolprestaties, minder welbevinden en een slechtere gezondheid. En uiteindelijk ook tot sociale uitsluiting als volwassene.

Leergeld Zuid-Holland Midden zet zich steeds meer in via basisscholen en maatschappelijke organisaties voor deze kinderen in en hoopt de samenwerking met de scholen en maatschappelijke organisaties de komende jaren te versterken. Wij geloven dat de bekende leerkrachten en de leeromgeving een vertrouwde plek is voor de Kinderen en hun ouders. Tevens zijn maatschappelijke organisaties vaak een plek waar gezinnen zich prettig voelen. Scholen worden jaarlijks door ons benaderd en geinformeerd over onze voorzieningen om de ontwikkelingskansen van hun leerlingen te vergroten. Zo lopen kinderen minder kans op een leerachterstand op die ze later niet moeizaam in kunnen halen.

Er vallen ruim 430 scholen onder onze gemeenten, wij gaan in het najaar van 2024 het contact met de scholen versterken. Er mag uiteraard ook zelf contact met ons opgenomen worden voor bijvoorbeeld een informatiepakket, dit gebeurt ook regelmatig, met name door leerkrachten uit het voortgezet onderwijs.

Naast het leerleggen of uitdelen van onze flyers (vanuit ons informatiepakket) kunt u ook in de online omgeving h.e.e.a. delen over ons. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij kant en klare voorbeelden hiervoor gemaakt.

Helpt u mee ouders op de hoogte te stellen van onze voorzieningen?

Er zijn twee mogelijkheden op deze pagina;

1. Plaats de afbeelding (PDF bestand) in zijn geheel in de Ouderapp, nieuwsbrief of slide in de wachtkamer. Via de rechtermuis kunt u de afbeelding opslaan.

2. Klik op de afbeelding waarna u het PDF bestand in een nieuwe pagina ziet. Knip hier de tekst van uw keuze en plak de tekst op de juiste plek in uw nieuwsbrief o.i.d.

Of maak een keuze uit een van onze flyers

Naast alles op deze pagina kunt u op deze Social media pagina Leergeld huisstijl afbeeldingen vinden met nog meer bijpassende teksten.