FAQ Schoolspullenpas

De Schoolspullenpas is een betaalpas, waarmee u bij deelnemende winkels schoolspullen zoals agenda's, schriften, stiften en rugzakken kunt kopen. Spullen die niet onder deze benodigdheden vallen, kunt u niet met de Schoolspullenpas aanschaffen en dit zal ook geweigerd worden bij de kassa van de aangesloten winkels. Klik op de afbeelding om te zien welke spullen u wel en niet met de pas kunt kopen.
U kunt bij Stichting Leergeld de Schoolspullenpas 2020 aanvragen voor een kind als de aanvraag voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Het inkomen van de ouder(s) is niet hoger dan 120% - 130% van de bijstandsnorm of er zijn aantoonbare, hoge schulden.
 • Het kind is van 4 tot en met 17 jaar oud.
 • Het kind zit op de basis- of middelbare school.
 • U dient de aanvraag binnen de aanvraagperiode in.
 • U kunt tot 31 augustus 2020 een aanvraag indienen voor de Schoolspullenpas. Aanvragen voor de Schoolspullenpas na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. Met uitzondering van gemeente Barendrecht. Hier kan de Schoolspullenpas tot en met 15 september 2020 aangevraagd worden.
  Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u de Schoolspullenpas binnen drie weken. Let op! heeft u de Schoolspullenpas aangevraagd tussen 1 januari 2020 en 20 juni 2020, dan krijgt u de pas op 1 juli thuis bezorgd. Heeft u de pas later aangevraagd? Dan ligt de pas uiterlijk 2 weken nadat uw aanvraag is goedgekeurd op de deurmat.
  Indien uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u de Schoolspullenpas per post thuisgestuurd.
  Voordat u de Schoolspullenpas kan gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. In de bijgestuurde brief staat hoe u dit moet doen. Klik hier om de Schoolspullenpas te activeren.
  Het bedrag op uw Schoolspullenpas wordt door Leergeld bepaald op basis van uw situatie en de door u ingezonden bewijsstukken. Hierbij geldt een inkomensnorm van 120% -130% van de bijstand. Er wordt minimaal €25,00 per kind verstrekt. Wilt u weten welk saldo op uw Schoolspullenpas staat? Klik hier.
  U kunt met de Schoolspullenpas betalen tot en met 31 oktober 2020. Na deze datum worden alle Schoolspullenpassen geblokkeerd. Zorg er dus voor dat u de Schoolspullenpas voor deze tijd heeft opgebruikt.
  Nee, u kunt het bedrag in gedeeltes besteden. Tevens is het mogelijk om bij te betalen wanneer het bedrag op de pas ontoereikend is. Wanneer de pas niet volledig is besteed, wordt het restant aan Leergeld terug geschonken en maken we andere kinderen weer blij mee.
  Klik hier om naar de lijst met deelnemende winkels te gaan.
  Nee, u kunt met de Schoolspullenpas alleen betalen bij de kassa’s van de fysieke winkels die deelnemen aan de Schoolspullenpas.
  Nee, dat kan helaas niet. De Schoolspullenpas wordt slechts eenmalig aan u verstrekt. Wees er dus zuinig op.