Meest gestelde vragen over de kindpas

De Kindpas is een betaalpas, waarmee u bij deelnemende winkels kleding, zoals jassen, schoenen, sportattributen, maar ook fietslampjes, leesboeken of potloden kunt aanschaffen. Spullen die niet onder deze benodigdheden vallen, kunt u niet met de Kindpas aanschaffen en dit zal ook geweigerd worden bij de kassa van de aangesloten winkels.
U kunt bij Stichting Leergeld de Kindpas 2020 aanvragen voor een kind als de aanvraag voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Het inkomen van de ouder(s) is niet hoger dan 120% - 130% van de bijstandsnorm of er zijn aantoonbare, hoge schulden.
 • Het kind is tussen de 0 en 17 jaar oud.
 • U dient de aanvraag binnen de aanvraagperiode in.
 • U kunt tot 31 juli 2020 een aanvraag indienen voor de Kindpas. Aanvragen voor de Kindpas na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. Met uitzondering van gemeente Barendrecht. Hier kan de Kindpas tot en met 15 oktober 2020 aangevraagd worden.
  Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u de Kindpas binnen drie weken.
  Indien uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u de Kindpas per post thuisgestuurd.
  Voordat u Kindpas kan gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. In de bijgestuurde brief staat hoe u dit moet doen.

  Klik hier om de Kindpas te activeren.smile

  Het bedrag op uw Kindpas wordt door Leergeld bepaald op basis van uw situatie en de door u ingezonden bewijsstukken. Hierbij geldt een inkomensnorm van 120% -130% van de bijstand. Er wordt minimaal €50,00 per kind verstrekt. Wilt u weten welk saldo op uw Kindpas staat? Klik

  hier.

  U kunt met de Kindpas betalen tot en met 30 november 2020. Na deze datum worden alle Kindpassen geblokkeerd. Zorg er dus voor dat u de Kindpas voor deze tijd heeft opgebruikt.
  Nee, u kunt het bedrag in gedeeltes besteden. Tevens is het mogelijk om bij te betalen wanneer het bedrag op de pas ontoereikend is. Wanneer de pas niet volledig is besteed, wordt het restant aan Leergeld terug geschonken en maken we andere kinderen weer blij mee.
  Nee, u kunt met de Kindpas alleen betalen bij de kassa’s van de fysieke winkels die deelnemen aan de Kindpas.
  Nee, dat kan helaas niet. De Kindpas wordt slechts eenmalig aan u verstrekt. Wees er dus zuinig op.