Meest gestelde vragen over de kindpas

Hoe en wanneer wordt de Kindpas aan de gezinnen verstrekt? Indien uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u de Kindpas automatisch per post thuisgestuurd. U kunt de pas aanvragen tot eind juli 2018. Heeft u vorig jaar de Kindpas automatisch ontvangen, dit jaar moet u de Kindpas zelf aanvragen! De passen worden verstrekt zolang de financiële middelen daarvoor bij Leergeld beschikbaar zijn. De pas is geen recht maar een tegemoetkoming voor gezinnen die over onvoldoende financiële middelen beschikken.
Met de Kindpas kunt u bij de deelnemende winkels alleen kleding aanschaffen, zoals jassen, schoenen, sportattributen, maar ook fietslampjes, leesboeken of potloden. Spullen die niet onder deze benodigdheden vallen, kunt u niet met de Kindpas aanschaffen en dit zal ook geweigerd worden bij de kassa van de aangesloten leveranciers!
U kunt tot eind juli een aanvraag indienen voor de Kindpas. Aanvragen voor de Kindpas na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
Voordat u Kindpas kan gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. In de bijgestuurde brief staat hoe u dit moet doen.

Klik hier om de Kindpas te activerensmile

Nee, dat kan helaas niet. De Kindpas wordt slechts éénmalig aan u verstrekt. Wees er dus zuinig op!
De Kindpas is geldig tot en met 30 november 2018. Na deze datum worden alle Kindpassen geblokkeerd. Zorg er dus voor dat u de Kindpas voor deze tijd heeft opgebruikt!
De waarde wordt bepaalt op basis van uw situatie door Leergeld en de door u ingezonden stukken. Hierbij geldt 120% -130% van de bijstandsnorm. Er wordt minimaal 50 EUR per kind verstrekt.
Nee, u hoeft niet in één keer het volledige bedrag bij een winkel te besteden. U kunt het bedrag in gedeeltes besteden. U kunt bijvoorbeeld op de ene dag een Jas en op een andere dag schoenen aanschaffen voor uw kind. Het restant bedrag kunt u op een ander moment gebruiken. Tevens is het mogelijk om bij te betalen wanneer het bedrag op de pas ontoereikend is. Wanneer de pas niet volledig is besteedt, dan wordt het restant aan Leergeld terug geschonken en maken we andere kinderen weer blij!
Op deze site vindt u een overzicht van alle vestigingen van de deelnemende winkels waar u schoolspullen kunt kopen.

Klik hier voor de winkellijst van de Kindpassmile

Nee, u kunt met de Kindpas alleen betalen bij de kassa’s van de fysieke winkels die deelnemen aan de Kindpas.
Voordat u de Kindpas gaat gebruiken controleer dan altijd eerst:

>> Het saldo op de Kindpas via onze saldochecker <<

>>  De winkellijst met aangesloten winkels<<

>> De algemene voorwaarden van de Kindpas<<

Zo komt u nooit voor onverwachte verassingen te staan.