Informatie en regelingen op het mbo

Kinderen onder de 18 jaar die op het mbo zitten, komen in eerste instantie niet in aanmerking voor een laptop van Leergeld. Dit komt omdat er regelingen vanuit de overheid en mbo scholen zijn voor deze kinderen. 

Overheid
Via deze link leest u alle informatie van de overheid over kosten op het mbo.

Scholen
Scholen hebben vaak ook een regeling voor studenten die niet voldoende geld hebben om alle spullen die zij nodig hebben te betalen. Deze regelingen verschillen per school. U kunt dus het beste kijken op de website van de school van uw kind of direct contact opnemen met de school. Mocht de school een inkomenscheck nodig hebben, dan kan Leergeld deze voor u uitvoeren. Stuur dan een e-mail met uw loonstrook of uitkeringsspecificatie en eventueel schulden- of alimentatieoverzicht naar info@elkkinddoetmee.nl. Geef hierbij aan dat u een inkomenscheck nodig heeft voor een mbo school.

Kan de mbo school van uw kind u niet helpen met een laptop? Dan willen wij altijd kijken of we iets voor u kunnen betekenen, maar we hebben daarvoor wel bewijs nodig dat de school niets voor u kan doen. Bijvoorbeeld een e-mail waarin de school dit aangeeft. Heeft u hier bewijs van? Dien dan een aanvraag in via onderstaande button en kies voor de voorziening ‘Laptop’. Stuur in de bijlage van het aanvraagformulier het bewijs mee. Heeft u geen bewijs? Dan wordt uw aanvraag niet behandeld.