Ketenpartners

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld van sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar hiervoor te weinig geld is. Denk hierbij aan sporten, muziek maken, dansen, schilderen, toneel spelen of iets anders creatiefs. Ouders/verzorgers kunnen zelf geen aanvraag doen bij het fonds. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. In uw gemeente kunt u dit nagaan wie dat zijn. In de gemeente Zoetermeer is Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden Intermediair. Heeft u via Leergeld al een aanvraag gedaan, dan kunt u geen aanvraag meer indienen via een andere intermediair.

Stichting Jarige Job
In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. Je kunt de Jarige Job verjaardagsbox aanvragen via Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Heb je bij een ons een aanvraag ingediend? Dan kun je die niet meer via een ander loket indienen.

 

Nationaal Fonds Kinderhulp
Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Bijvoorbeeld met een dagje uit, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Zo hebben ook zij het gevoel erbij te horen en krijgen zij gelijke kansen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. Indien u voorzieningen nodig heeft die buiten ons Kindpakket vallen, kunt u aan ons vragen om te bemiddelen bij Kinderhulp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan benodigdheden voor een kinderkamer. Stuur in dat geval een e-mail naar info@elkkinddoetmee.nl.

Sam& voor alle kinderen
Sam& is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Stichting Jarige Job en Jeugdfonds Sport & Cultuur en Nationaal Fond Kinderhulp. Gezamenlijk bieden zij één platform waar alle voorzieningen van de organisaties door ouders en intermediairs aangevraagd kunnen worden. Al deze organisaties richten zich op kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Project Paardenmaatje
Leergeld heeft in samenwerking met Coach and Care’n in 2019 Paardenmaatje opgezet. De samenwerking richt zich op kinderen van 6 tot en met 11 jaar die gepest worden, faalangst hebben, nieuw zijn in een vreemd land of moeite hebben met leren. Door middel van drie coaching sessies met een pony of paard ontwikkelen kinderen meer zelfvertrouwen, weerbaarheid en kunnen zij oefenen met vakken die zij moeilijk vinden op school. Paardenmaatje is nog niet in elke gemeente actief en ouders uit deelnemende gemeenten die bij ons bekend zijn, ontvangen een e-mail wanneer de inschrijfperiode van start gaat. Wilt u meer weten of coaching met paarden? Kijk op www.coachandcaren.nl.
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.
In samenwerking met Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft Leergeld veel mooie voorzieningen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam aan kunnen bieden. Denk hierbij aan een fiets en een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp. Het fonds steunt uiteenlopende maatschappelijke projecten in hun regio.

Stichting Kinderfeest
Stichting Kinderfeest vindt dat elk kind een onbezorgde jeugd verdient. Een kinderfeestje lijkt hierbij misschien van kleine betekenis, maar dat is het niet. Daarom verzorgen de vrijwilligers van deze stichting (samen met veel partners) verjaardagsfeestjes voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Zo krijgen ook deze kinderen een onvergetelijke verjaardag..

Stichting Altijd Feest
Een feestelijke verjaardag lijkt zo vanzelfsprekend, maar helaas is dit niet voor elk kind weggelegd. Kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, kunnen hun verjaardag niet altijd vieren. Gelukkig regelt Stichting Altijd feest voor Barendrechtse kinderen toch een kinderfeestje. Meer informatie? Kijk op www.stichtingaltijdfeest.nl.

Voedselbank
Gezinnen met kinderen die onder de armoedegrens leven en niet eens naar de supermarkt kunnen voor hun boodschappen, komen in Nederland ook voor. Zij zijn aangewezen op de Voedselbank, waar ze hun eigen ‘maaltijdbox’ ontvangen. Geen overbodige luxe, maar echt een levensbehoefte. U kunt dit niet aanvragen via Stichting Leergeld Zuid-Holland midden, maar informeer bij de voedselbank in uw gemeente of u ervoor in aanmerking komt.