Toen Simeon Catharina werd benaderd door Leergeld Zoetermeer e.o. en hoorde over Leergeld, reageerde hij  direct enthousiast. Simeon geboren te Den Haag op 24 februari 1998 is vanaf vijf jarige leeftijd actief aan het judoën  en gestart bij de Budoclub Lugiajen. Op die Leeftijd zat hij al vol energie en kon deze met judoën goed kwijt. Bovendien kon hij hiermee goed werken aan het vergroten van zijn concentratievermogen. Judo is zoals vele sporten, een sport van respect, regels en luisteren naar elkaar.

Simeon Catharina, eerste plaats, 16 juli 2016

Simeon Catharina, eerste plaats, 16 juli 2016

Dat de keuze voor judo de juiste was voor Simeon bleek al snel. Op jonge leeftijd won de fysiek, sterke Simeon vele toernooien. Niet alleen door zijn kracht, maar door veel te trainen en maximale inzet. Richting zijn 18e  levensjaar begon Simeon goed mee te doen. Ondanks dat hij  in het begin bij de districtskampioenschappen niet door de voorrondes kwam en daardoor niet mocht meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen werd de gedrevenheid van Simeon goed zichtbaar. Door veel te trainen, alles op zij te zetten en moed te houden kon hij vervolgens meedoen met één van de grootste toernooien van de wereld in Bremen. Daar zette hij een bijzondere prestatie neer door vijfde te worden, om vervolgens na tussenstops in Tjechie en Berlijn een spektakel neer te zetten door derde te worden. In de aanloop naar zijn 18e levensjaar won hij bijna alle toernooien op nationaal en internationaal niveau, in Nederland, Duitsland, Tjechie en Polen.  Ook hier waren er soms sportieve tegenslagen door niet te winnen op zijn allereerste eerste EK waardoor hij niet naar het WK door kon. In zijn derde jaar min 18 kwam Simeon echter ook deze teleurstelling te boven en won hij alles op Nationaal niveau en werd hij voor de tweede keer Nederlands Kampioen. Om uiteindelijk na een aantal toernooien in Sarajevo tijdens het Wereldkampioenschap, als eerste te eindigen. Daarmee heeft Nederland de eerste Nederlandse judoka die beneden de 18 jaar wereldkampioen Judo is!

Op 16 juli 2016 is Simeon in Polen  wederom eerst geworden. Hij staat daarmee nu in zijn eerste jaar bij de junioren op een derde plek in de world ranking. Hij is inmiddels door de Nederlandse Judobond gevraagd om deel te nemen aan het fulltime  trainingsprogramma op Papendal dat in het najaar 2016 van start gaat.

Simeon_2016_1

Leergeld Zoetermeer e.o.
Simeon en de voorzitter van Stichting Leergeld Zoetermeer e.o., Marco Sikkel,  kwamen met elkaar in  gesprek via zijn ouders waarbij Marco uiteenzette wat de stichting Leergeld doet.  Dit sprak direct tot de verbeelding van Simeon. Dat kinderen onder de armoedegrens op die wijze alsnog konden meedoen aan sport was zijns inziens een fantastische kans voor kinderen. Voornamelijk omdat ook zijn ouders veel voor hem hebben opgeofferd om zijn sport te bekostigen om hem nationaal en internationaal niveau te laten presteren. Hij vindt het daarom grandioos wat Leergeld doet. Simeon is daarom graag ambassadeur voor de Leergeld. Te beginnen bij Zoetermeer e.o.  En eerlijk gezegd, meldt Simeon “ook hij heeft hij ook nog niet al het geld bij het elkaar om het trainingsprogramma van Papendaal optimaal en volledig te volgen”. Het wordt hard sparen voor hem en zijn ouders om het trainingsprogramma volledig te realiseren.

Om zijn prestaties nog beter te benutten en o.a. het trainingsprogramma op Papendal te financieren gaat Leergeld Zoetermeer e.o. samen met hem op zoek naar sponsoren. Leergeld vindt dat wellicht de toekomstig Olympisch kampioen ook een goede sponsor verdient. Hoe minder geldzorgen, hoe beter de prestaties. Goed voor Simeon en Nederland. Leergeld vindt Simeon een voorbeeld voor veel kinderen. Hij laat zien, dat als je doorzet,  je een winnaar kan zijn.  Soms is daarbij een steuntje in de rug nodig bijvoorbeeld van ondernemend Nederland. Leergeld Zoetermeer e.o. zal daarom Simeon ook helpen om sponsoren te werven. Van elke Euro die u sponsort om het voor Simeon mogelijk te maken zijn trainingsprogramma te financieren doneert Simeon bovendien 10 % voor de armoedebestrijding. Sponsort u  Gideon en de kinderen van Leergeld?

Wilt u sponsor zijn van Gideon Catharina neem dan snel contact op met Marco Sikkel voor het maken van een afspraak met Gideon. (voorzitter stichting Leergeld Zoetermeer).