Stichting Leergeld bereikt recordaantal kinderen in armoede

In 2017 doen duizenden ouders een beroep op Stichting Leergeld voor activiteiten van hun kinderen waarvoor ze zelf de financiële middelen niet hebben. Met steun van Stichting Leergeld worden bijvoorbeeld schoolspullen of een sportabonnement aangeschaft. Ruim 103.000 kinderen kunnen daardoor onbezorgd deelnemen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Dit aantal is een stijging van 27 procent ten opzichte van 2016.

‘Wij weten steeds meer kinderen te bereiken die onze hulp goed kunnen gebruiken. Dat is een mooi resultaat. Echter de keerzijde van de medaille is dat er nog steeds zo veel kinderen in armoede opgroeien. In Nederland leven bijna 400.000 kinderen in armoede, dat is een op de negen kinderen.’ Aldus Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland.

Stichting Leergeld Zoetermeer/Zuid-Holland Midden wil bij deze al haar vrijwilligers en partners bedanken voor hun inzet. Dankzij hen is de stichting in staat een groot aantal kinderen te bereiken en mee te laten doen. Hiervoor is de stichting hen erg dankbaar.