Nieuwsjaarwens voorzitter Leergeld 2018

Toen ik eind 2012 door de PvdA werd gevraagd om als onbetaald voorzitter van de stichting Leergeld Zoetermeer zitting te nemen in het bestuur wachten mij geen eenvoudige klus. Circa  400 kinderen stonden op de wachtlijst. Dat wij zeven jaar later in 2018 meer dan 7 gemeenten 8000 kinderen ondersteunen waarvan de ouders het niet zo breed hebben is daarom niet zo vanzelfsprekend als dat het misschien lijkt. De uitbreiding van die ondersteuning voor kinderen is ook in het bijzonder te danken aan de gemeentelijke besturen, fondsen, bedrijven, serviceclubs, particulieren en vrijwilligers. Ook een merendeel van de politieke partijen in die gemeenten die Leergeld steunen en vertrouwen in ons stellen hebben ons en daarmee u geholpen.

Ook in 2018 zullen we ons maximaal en zoveel als mogelijk vrijwillig voor u inspannen. Dit om het mogelijk te maken dat wij gezamenlijk met u, uw kinderen kunnen bijstaan als u dat echt nodig heeft.

Ik wens iedereen een gezond en zoveel als mogelijk voorspoedig 2018. Daarbij spreek ik de hoopvolle gedachte uit dat velen van u ons in 2019 niet meer nodig zullen hebben.

Marco Sikkel (bc)

Voorzitter Stichting Leergeld Zoetermeer e.o.