Welkom bij Leergeld Vlaardingen

Leergeld Vlaardingen richt zich onder andere op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Wij proberen sociale uitsluiting te voorkomen, door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wij vergoeden kosten die niet of slechts gedeeltelijk door een andere voorziening worden vergoed. Via deze weg biedt Stichting Leergeld elk kind een kans om mee te doen! Hoewel onze focus voornamelijk ligt op de leeftijdscategorie 4 tot 18 jaar, helpen wij in sommige gevallen ook ouders met kinderen tot 4 jaar.

Kindpakket Leergeld Vlaardingen
Het kindpakket van gemeente Vlaardingen bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Refurbished computer
  • Tweedehands fiets
  • Jarige Job
  • Kindpas
  • Refurbished laptop
  • Schoolspullenpas (vanaf 1 april 2018)

Stroomopwaarts voor u en uw kinderen

Alle informatie vindt u op de site van Stroomopwaarts als u zonder werk komt, wellicht voor een uitkering in aanmerking wilt komen, als u moeite heeft met rondkomen, terecht wilt met uw vragen over uw inkomen, de formulierenbrigade die u helpt bij uw administratie, de schuldhulpverlening om uit de schulden proberen te komen, de wijkteams voor hulp in nabijheid en ondersteuning voor uw kinderen!

Meedoen aan Sport en Cultuur
Wilt uw kind meedoen aan een sport- en cultuuractiviteit in de gemeente Vlaardingen? Dat kan! Meer informatie over meedoen vindt u op de websites van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ga naar: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland/.

Let op: Aanvragen bij Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen alleen via een intermediair worden aangevraagd. Dit kan onder andere via uw begeleider, maatschappelijk werker of de sport- en cultuurvereniging.

Vragen? Mail ons!
Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Stel daarom de vragen altijd per mail via: info@elkkinddoetmee.nl. Wij nemen dan per mail of per telefoon contact op. Zo worden uw vragen beantwoord. Vermeld bij het stellen van een vraag of opmerking altijd uw naam, de naam van uw kind, geboortedatum, adresgegevens en telefoonnummer. Indien u vragen heeft over een ontvangen pas, vermeld dan altijd het pasnummer dat op de achterzijde van de pas staat.