Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen.

Met de toerfietsvereniging vanFlyer Kiwanis-TVZ77_SLZ_MTB tocht (1)_Page_1 Zoetermeer, TVZ’77, werd een MTB (mountainbike) sponsortoer voor Leergeld Zoetermeer e.o. gereden op 6 september 2015  door het Groene Hart. Deze goed georganiseerde en uitdagende tocht stond en staat garant voor veel fietsplezier.  Ook dit jaar wordt deze tocht voor Leergeld Zoetermeer e.o. georganiseerd op zondag 11 september 2016!

Ga jij de uitdaging aan? Stap jij op de fiets voor kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn? Wij organiseren de Kiwanis MTB-tocht om dit voor die kinderen wél mogelijk te maken en dagen je uit om mee te doen. De opbrengsten van deze tocht gaan naar Leergeld Zoetermeer e.o.. Waar en wanneer? De start is op zondag 11 september tussen 10 en 11 uur bij het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer ’77 aan de Buytenparklaan 9b in Zoetermeer. Wethouder Taco Kuiper (o.a. armoedebeleid) zal de tocht om 10 uur officieel openen.  Deelname bedraagt € 5,00 per persoon. Aanmelden kan door er die dag voor de opening bij te zijn! Vergeet niet je fietsmateriaal mee te nemen.

Vernieuwende en unieke MTB-tocht
Na afloop van de tocht wordt er een drankje en iets lekkers aangeboden. De route De Kiwanis MTB-tocht is een afwisselende tocht van 48 of 24 kilometer door het Buytenpark en Wijk en Wouden. Deze vernieuwde en voor de regio unieke MTB-tocht daagt zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker uit. Voor de jeugd is er een speciale route van 24 kilometer die wordt begeleid door leden van TvZ’77. Dankzij de goed gepijlde route mis je niets van al het moois wat deze tocht te bieden heeft.

Leergeld steunen? Wil of kun je niet fietsen, dan is er ook een andere mogelijkheid om Leergeld te steunen. Je kunt een vrijwillige bijdrage overmaken naar Kiwanisclub Zoetermeer: NL50INGB0006603074, onder vermelding van ‘Kiwanis MTB-tocht’.

Over de organisaties

Kiwanis International
Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren proberen deze clubs met vrijwilligers bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Onder het motto: ‘Serving the Children of the World’ streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De drie belangrijkste pijlers waarop Kiwanis leden aan het motto invulling geven zijn: ‘Fun, Friendship and Fundraising’. Kijk voor meer informatie op www.kiwanis.nl/zoetermeer

Toervereniging Zoetermeer ’77 (TvZ’77)
Lang geleden was er een aantal Zoetermeerse fietsers die wekelijks bij de Nutriciafabriek afspraken om een stuk te gaan fietsen. Er kwamen al snel steeds meer fietsers bij. In 1977 besloten zij een fietsvereniging op te richten en TvZ’77 was geboren, met als doel het beoefenen van de wielersport in Zoetermeer in de ruimste zin van het woord.download

Onder wielersport verstaan ze het recreatieve sportieve van de fiets, zowel op de weg als in het terrein, in Nederland en daarbuiten. Toervereniging Zoetermeer ‘77 is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Wielersportbond NTFU behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. Zij zetten zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. Samen met hun verenigingen en partners bieden zij ruim 60.000 fietsers mooie toertochten, trainingen en clinics, praktische kennis over de wielersport én aantrekkelijke producten en diensten. Kijk voor meer informatie op www.tvzoetermeer77.nl