Goed nieuws voor de kinderen in Lansingerland. In overleg met de gemeente is besloten om de Kindpas in de gemeente Lansingerland uit te geven. Hieronder staat alvast wat belangrijke informatie die u moet weten over de Kindpas.

WKindpas 2017at is een kindpas?
De kindpas is een pas waarmee uw kind kleding, jassen, tassen, schoenen, fietslampjes, leesboeken of potloden kan kopen. Deze ontvangt u in de tweede helft van februari indien u en uw kind(eren) inwoners zijn van Lansingerland.

Eerder een aanvraag gedaan voor o.a. de schoolspullenpas?
Gezinnen uit Lansingerland die eerder de Schoolspullenpas in 2016 hebben aangevraagd of waarvan een andere aanvraag bij Leergeld in de 2e helft 2016 is goedgekeurd  krijgen de Kindpas automatisch thuisgestuurd (U hoeft de pas daarom niet zelf opnieuw aan te vragen.

Geen aanvraag gedaan?
Voor de gezinnen die nooit een aanvraag hebben ingediend in 2016 en denken daarvoor in aanmerking te komen, kunnen vanaf 20 februari de Kindpas via onze website www.leergeldzoetermeer.nl aanvragen.  Uw inkomen mag daarbij niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm zijn.

Let op!
U ontvangt de Kindpas geblokkeerd, om onjuist gebruikt  te voorkomen. Voordat u met de Kindpas kunt betalen, moet u deze eerst zelf op internet activeren. U kunt de pas activeren vanaf 20 februari 2017. U ontvangt een begeleidende brief bij de Kindpas  waarin staat uitgelegd hoe u de pas moet activeren en op onze site staat bij welke winkels u deze pas kan gebruiken.

Wat kan je niet kopen!
Cadeaukaarten, staatsloten en krasloten, beltegoed, simkaarten, notarisservice, verzekeringen, snoepgoed, alcohol en  eten en drinken.

Tot wanneer is de Kindpas geldig.
De Kindpas kan worden gebruikt tot en met 31 oktober 2017. De Kindpas wordt uitgegeven in samenwerking met gemeente Lansingerland.