Junior Cultuurdag 2016

Op zaterdag 11  juni 2016 heeft Stichting Leergeld Zoetermeer e.o. in samenwerking met de Storytellers, voor de derde maal de Junior Cultuurdag georganiseerd.

IMG_1747

Deze derde keer kon georganiseerd worden dankzij o.a. onze sponsors: Fonds 1818, ING, Floraavontuur, 100% salaris-verwerking, ML Heartwork, Utopolis en  Valebo.

De dag vond, in tegenstelling tot de vorige edities niet plaats op het Stadhuisplein, aangezien daar het gemeentehuis wordt verbouwd, maar in en naast het gebouw van het CKC.

Tijdens het opbouwen werkte het weer bij de start van de dag niet direct mee, al werd het later op gelukkig droog met een schaars zonnetje. Desondanks was opkomst van de kinderen en hun ouders redelijk goed te noemen. Het enthousiasme van de deelnemende verenigingen tijdens hun optredens en de gedrevenheid van de mensen die de workshops gaven maakten het tot een geslaagde dag. De kinderen konden zich laten schminken en de grabbelton met veel kleine, maar ook mooie grote prijzen bracht de sfeer er goed in. Het geheel werd met veel humor gepresenteerd door Hans de Rooy.

IMG_1757

Winnaar kunststrijd
De Kunststrijd voor de basisscholen werd dit jaar wederom gewonnen door de Edelsteen. Hun inzending werd uitgekozen als winnaar door de directeur van het CKC.

Juniorcultuurdag 2017
Het volgend jaar hoopt Leergeld Zoetermeer weer deze unieke Junior Cultuurdag van Nederland in Zoetermeer te organiseren met nog meer spektakel en veel deelnemende scholen aan de kunststrijd. Waar en wanneer is nog een verassing. Probeer alvast je juf of meester zo ver te krijgen dat jouw klas het volgend jaar ook mee doet, zodat jij volgend jaar misschien met je klas als winnaars van de Kunststrijd naar Utopolis kan gaan.

IMG_1762