Roering omtrent de vrijwillige ouderbijdrage

Afgelopen week publiceerde de NOS een artikel waarin duidelijk werd dat de Minister van Basis- en Voortgezetonderwijs en Media, Arie Slob, het onacceptabel vindt dat kinderen uitgesloten worden van extra schoolse activiteiten, doordat de vrijwillige ouderbijdrage niet wordt betaald. Zo zouden kinderen in sommige gevallen niet deel mogen nemen aan het kerstdiner, de sportdag of een schoolreisje, terwijl de ouderbijdrage vrijwillig is.

De minister stelt dat er in de toekomst geen kinderen meer buiten de boot mogen vallen en dat de betrokken partijen betere afspraken moeten maken voor het komende schooljaar. Mochten zij er niet uitkomen, dan wil de minister de wet aanscherpen. Dat is goed nieuws voor gezinnen die geen geld hebben voor de vrijwillige ouderbijdrage, vindt Marco Sikkel, voorzitter van Stichting Leergeld Zoetermeer/Zuid-Holland Midden. “Het is fijn dat de minister dit probleem erkent. Uitsluiting van kinderen bij extra activiteiten is een zeer kwalijke zaak en naar mijn inziens onnodig. Hopelijk kan elk kind komend schooljaar gewoon meedoen”, aldus Sikkel.

Lees hier het artikel van de NOS: https://nos.nl/artikel/2221021-leerlingen-nog-te-vaak-dupe-niet-betaalde-ouderbijdrage.html